top of page

Onder het label “Ferm Kruisem” en met de steun van Leader Vlaamse Ardennen, een Europees initiatief voor plattelandsontwikkeling, willen we 11 unieke lokale land- en tuinbouwbedrijven aan u voorstellen.

 

Scholen, verenigingen, families, toeristen en de lokale bevolking laten we kennis maken met zowel de hoogtechnologische land- en tuinbouwbedrijven in onze gemeente als met de authenticiteit, de charme en diversiteit van een aantal klassieke landbouwbedrijven. Dit via bedrijfsbezoeken, een brochure (hier te downloaden), bedrijfsinfoborden en educatieve borden- en pakketten.

Wie graag 1 of meerdere bedrijven uit deze brochure wenst te bezoeken kan contact opnemen met de betrokken bedrijven of kan zich wenden tot de Kruisemse toeristische dienst om een bezoek aan Ferm Kruisem op maat te laten samenstellen.

 

Hierbij bestaat de mogelijkheid dat we voor jou een combinatie maken van 1 of meerdere bedrijfsbezoeken, één of meerdere van onze toeristische en/of culinaire troeven die je ook in deze brochure kan terugvinden.

Onze partner, vzw Plattelandsklassen, voorziet voor sommige bedrijven naast educatieve borden ook in lespakketten. Deze zijn gratis te downloaden van onze website en kunnen een bedrijfsbezoek of uw lessen ondersteunen.

BrochureKruidenClaus.jpg

Hieronder vind je een kaart met alle bedrijven die een bezoek aanbieden (Oranje), 

alsook enkele toeristische trekpleisters (Blauw).

Ga met de muis over de kaart en de namen verschijnen, klik om meteen naar de desbetreffende pagina te gaan voor meer informatie rond het bedrijf of de plek die je hebt gekozen.

Aqua4C
Tomato Masters
PCG
Kruiden Claus
't Goed Ter Corpen
De Marengo Hoeve
De Vallei Hoeve
Het Voedselbos
Hof Ter Weeden
Hof Ter Zevekote
Vanderhaegen
kasteel Aaishove
kasteel Herlegem
kasteel della Faille d'Huysse
kasteel Caiser
kasteel Ruffo de Bonneval
kasteel de Ghellinck d'Elseghem
kasteel De Gerlache
kasteel Amelot
molen Schietsjampetter
oriëntatietafel -verrekijker
molen Meuleken 't Dal
molen Huiskoutermolen
Uitkijktoren
Kordaalbos
natuurgebied Vuylbroeck
Lozerbos
natuurgebied De grootmeers
De Kleiputten Spetterkaai
Europees Cartoon Centrum
Shoes or no shoes
bottom of page